divendres, 3 de setembre del 2010

EL FUTUR DELS CONEIXEMENTS I LA MORAL

Txips de conducta, implants de coneixement, ciberpersones. El futur està molt més aprop del què ens pensem, em comentà un amic d'un tal senyor Google. Però on arriba el dilema moral? Pensem en una persona que necessiti parlar xinés natiu urgentment pels seus negocis, i es faci col.locar un implant d'aquest idioma. Si té molts diners la versió de l'implant serà l'original. I si en té poc? L'instalaran una versió beta que contingui publicitat?
O si aquest implant interaccionés, de manera fraudulenta, amb la nostra conducta normal modificant-la, per exemple en ser compradors més compulsius o en votar a un altre partit polític que no és el teu. On arribaria el dubte moral i el poder d'aquestes futures empreses?
Jo vull coneixements, és el meu major somni i obsessió, però seria capaç de posar-me en mans de desconeguts per tal d'aconseguir-ho? Qui controlarà a aquests per a què no utilitzin el meu cervell com una tanca de publicitat amb cames? El futur encara planteja molts dubtes, tenim encara temps per rumiar-ho i decidir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada