dimarts, 24 d’agost del 2010

SI LA POLÍTICA ES POGUÉS DECIDIR PRENENT ALGUNA COSA A UNA TERRASSA D'UN BAR ...

L'altre dia, prenent alguna cosa per beure a una terrassa d'un bar, amb dos amics, un advocat i un periodista de la BTV, amb música llatina de fons d'un local annex, llum de fanals, i una temperatura suau d'un estiu calurós, semblava que intentèssim solucionar un problema clar a la política catalana, i amb la clara intenció per part dels tres de somiar amb una realitat propera, l'independència de Catalunya. Es van barallar noms, partits, projectes, i intencions, concloent que hi ha una falta de lideratge clar i una determinació de treballar per la independència, on aquest sentiment, aquesta intenció pugui ocupar el primer lloc en la llista de coses a fer en el cas de guanyar les eleccions amb la majoria suficient per governar en solitari o amb un altre partit amb propostes semblants.
Una entrevista a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, al diari Avui d'aquest diumenge, sembla que ens hagi llegit el pensament, ja que paraules seves van ser "Sense lideratge fort no hi haurà independència" i demanava l'unitat de partits per assolir aquest objectiu.
Sense dubte, la sentència del Tribunal Constitucional ha fet un favor a l'independentisme perquè ha obert el ulls a molta gent, que encara confiava en l'autonomisme o en la creació d'un estat federal.
Ja s'ha anunciat un principi de negociacions entre Joan Laporta (SCI Solidaritat Catalana per la Independència) i Joan Carretero (RI Reagrupament per la Independència) per tal de presentar-se conjuntament a les eleccions, i així aconseguir un partit amb força per declarar unilateralment la independència, celebrar un referèndum i construir un estat català dins la UE.


Ja ho deia el Conseller d'Economia Antoni Castells, "la Generalitat té problemes greus per complir el seus compromisos", i ara la Generalitat i els qui governen no tenen cap opinió clara a favor de la Independència quan des del carrer se'ls hi demana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada